Equip del naturalista

Print Friendly, PDF & Email

Equip: Per anar d’observació, cal saber on vas, per tant, un mapa de la zona és bàsic. I també veure quin temps està previst per a dur un equip en conseqüència. Un bon calçat aïlla del fred de sòl i subjecta els turmells. Una gorra, protector solar… i aigua, sempre es bona.

L’eina principal del Naturalista és el bloc de notes per recordar el que ha observat, quan, on: dibuix, notes…llapis, gomes, colors, etiquetes… afegeix el que et sembli a la motxilla.

Material d’observació: Si teniu lupes per a mirar de prop, prismàtics per a mirar de lluny; guies de camp per classificar els éssers vius. De vegades una petita navalla, una lot pot ajudar. Gravadora i càmera.

Ara, actualment, aquest bloc es transforma en el smartphone, que té càmera, gps, rellotge, lupa i llanterna. Així, automàticament permet d’enregistrar la imatge, el lloc i l’hora on s’ha pres. I penjar-la en una base de dades de biodiversitat, com és Natusfera. Una eina així, també estalvia la recol·lecció de mostres, tan escasses en la ciutat.

I, sobre tot, aneu en silenci. Especialment a primera hora que hi ha menys gent i és més fàcil de veure animals.

7 comentarios en «Equip del naturalista»

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.