Natusfera té un paper rellevant en un projecte com el que vol estudiar els líquens de Barcelona. Per una banda, la plataforma permet de crear el projecte i sub-projectes per districtes. Amb l’app al mòbil, només amb una fotografia es pot pujar l’observació. Hi haurà fitxes d’identificació, que es preparen seguint el model de l’Encyclopedia of Life (EOL), que s’estan elaborant. Quan l’observador té dubtes en la classificació, pot demanar ajuda.
Quan les dades són validades passen a generar coneixement, que pot ser emprat per acadèmics i gestors. Comenta que només obrir el projecte a Natusfera, des del Real Jardín Botánico de Madrid ha valorat la potència i vol aplicar-lo a la seva ciutat.
Tot i que el projecte no ha estat presentat formalment, de fet, ja permet de recollir dades, convida als assistents a fer-ho. I reflexiona que és un bon moment per a la ciutat, ja que s’està implantant el model de súper-illes, i així es podrà valorar un dels objectius de la proposta.
Bernat Claramunt, investigador del CREAF i promotor de la plataforma Natusfera, a la trobada d’actors de ciència ciutadana (10/05/2010)
Com entrar les observacions de líquens a Natusfera?
Què és Natusfera?